Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Bakkeveen – It Mandefjild
 • Natuurgebied

  De Bakkefeansterdunen

 • Startpunt

  Touristisch Overstappunt Bakkeveen

  Mjûmster Wei 16

  9243SK Bakkeveen

 • Lengte van de route

  1,5 kilometer

Route ook te volgen bij regen
Route vraagt wat inspanning of conditie
Honden aangelijnd toegestaan
Honden losloopgebied
In de buurt van deze wandeling is een toegankelijke speelplaats aanwezig
We raden aan een begeleider mee te nemen
Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Eenvoudige eetgelegenheid
Restaurant aanwezig
Hele route verhard (Asfalt, beton, klinkers of tegels)

It Mandefjild is een gebied met heide, vennen, bossen en zandvlaktes. Tijdens een ijstijd ontstond het gebied doordat er een grote gletsjer in het gebied lag. De kracht was zo groot dat rotsen werden verpulverd en gemengd werden met grond en de resten van planten, hierdoor ontstond keileem. Toen het ijs smolt stoof er zand over de vlakte en ontstonden er duinen het smeltwater vormde geulen en rivieren. In het gebied zijn voorwerpen opgegraven van ongeveer 15.000 jaar oud. Er kwamen jagers en verzamelaars en later werden er grafheuvels gemaakt en liet men schapen grazen in het gebied.


Deze route gaat door een deel van het gebied en volgt de blauwe markering. De route is geheel verhard maar hier en daar kan er wat zand op het pad liggen. Het gebied heeft enkele heuvels, maar voor de meeste mensen zal de route goed te volgen zijn. Op het pad zijn fietsen toegestaan.


Langs de route kom je langs het Harmsdobbe, waarna je langs de bosrand bij de Bakkefeansterdúnen komt. De route gaat niet door het klaphek maar slingert via het verharde pad door de duinen en het bos terug naar de parkeerplaats. 


Er zijn 5 invalidenparkeerplaatsen, 3 van deze plaatsen zijn breder dan de reguliere parkeervakken. Bij de parkeerplaats zijn enkele eetgelegenheden. Toen wij er waren waren deze gesloten, we hebben deze daardoor niet kunnen testen op toegankelijkheid of de aanwezigheid van een invalidentoilet. Bij de parkeerplaats is ook het touristisch informatiepunt te vinden.


Aan de andere kant van Bakkeveen ligt toegankelijke speelnatuur van OERRR. Hier zijn een waterpomp, een speelfort en muziekbomen die vanuit een rolstoel bereikbaar zijn. Door de speelnatuur ligt een halfverhard pad waardoor het goed toegankelijk is.

Deze route is een route van it Fryske Gea. Via deze link kom je op de pagina van it Fryske Gea met informatie over de route.

Onbeperkt op Pad heeft deze route ook getest. Via deze link kom je op de pagina van Onbeperkt op Pad met informatie over de route.

De route in kaart
Download als .gpx