Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Zuid-Beijerland – Route Vliedberg op Tiengemeten
image

©Natuurmonumenten

 • Natuurgebied

  Tiengemeten

 • Startpunt

  Bezoekerscentrum Tiengemeten

  Tiengemeten 14a

  3284BE Zuid-Beijerland

 • Lengte van de route

  1,2 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Bezoekerscentrum aanwezig
Eenvoudige eetgelegenheid
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Rolstoelvriendelijk
Hele route verhard (Asfalt, beton, klinkers of tegels)
Route ook te volgen bij regen
Route vraagt wat inspanning of conditie
Honden aangelijnd toegestaan
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)
Enkel te bereiken per pont

Welkom op Tiengemeten! Tiengemeten ligt middenin de machtige delta van Zuidwest-Nederland, waar Rijn, Maas en Schelde uitmonden in zee. Wandel door dit gebied en ontdek de grote rijkdom aan planten en dieren. In dit moerasachtige land voelt de bever zich als een vis in het water en het is een vogelparadijs bij uitstek.


Tiengemeten ligt precies op de trekroute van veel verschillende vogels. De rust, ruimte en het water trekken tienduizenden vogels aan. In het voorjaar is het een kakofonie van vogelzang en het hele jaar door zie je grote groepen vogels: eenden, zilverreigers én de zeearend. Tiengemeten is een echt vogeleiland!


De route gaat over verhard pad en is begaanbaar voor mensen in een rolstoel of scootmobiel of voor gezinnen die met een kinderwagen of buggy op pad gaan. In verband met de helling van de Vliedberg (50 meter met een hellingsgraad van 4%) adviseren de boswachters aan rolstoelgebruikers om een begeleider mee te nemen. Samen kun je genieten van toegankelijke natuur.


De route start bij het Bezoekerscentrum Tiengemeten en loopt naar de Vliedberg en weer terug. De Vlietberg is gemaakt om vee een vluchtplaats te geven in tijden van hoogwater.


In de buurt van de pont is Gasterij de Gezusters te vinden. Hier kan je terecht voor koffie, thee en/of lunch op het eiland.

Deze route is een route van Natuurmonumenten. Via deze link kom je op de pagina van Natuurmonumenten met informatie over de route.

Openingstijden Bezoekerscentrum Tiengemeten:
        Dinsdag t/m zondag van 10.15u - 16.45u

Openingstijden Gasterij de Gezusters:
        Dinsdag t/m zondag van 10.00u - 16.00u

LET OP! Tiengemeten is enkel per pont bereikbaar. Klik hier voor meer informatie over de pont naar Tiengemeten.