Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Ulvenhout – Familiepad Ulvenhoutse Bos
 • Natuurgebied

  Baronie van Breda

 • Startpunt

  Parkeerplaats De Fazant

  Sint Annadreef 2

  4851RC Ulvenhout

 • Lengte van de route

  1,9 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Restaurant aanwezig
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Route ook te volgen bij regen
Honden aangelijnd toegestaan
Honden losloopgebied

Deze route gaat door een klein deel van het Ulvenhoutse Bos en gaat deels over een half verhard pad door het bos en deels over een (onverplicht) fietspad.


De route start vanaf het parkeerterrein van restaurant De Fazant. Er zijn twee invalidenparkeerplaatsen en binnen openingstijden is er een invalidentoilet beschikbaar. Honden zijn ook welkom, mits niet al te modderig. Vanaf de parkeerplaats zijn wij via het voetpad van De Fazant gelopen, alternatief loop je hier langs een weg waar 80km/u gereden mag worden. Vanaf De Fazant steek je de kruising over, de doodlopende weg in. Hier kom je al snel op het fietspad dat je tot aan het half verharde bospad volgt. Bij het bospad staat een (oude) rolstoeltoegankelijke picknicktafel met rondom half verharding.


Vanaf hier slingert de route door het Ulvenhoutse Bos. Honden mogen in dit bos loslopen, maar rondom de paden is het bos soms modderig en nat. Dat het bos zo nat is komt door de bodem: kalkrijke leemlagen zorgen ervoor dat het water niet goed weg kan zakken. Overal zie je dan ook watergangen en stukken bos waar na een regenbui flinke plassen staan. Het pad zelf lijkt wel redelijk stevig te zijn, ook na een regenbui. Nadat je door het bos het fietspad weer bereikt volg je dit terug naar het startpunt. Het laatste stuk fietspad is matig onderhouden en daardoor smal (90cm - 120cm).


Als ommetje voor wanneer je er in de buurt bent is de route prima, maar zelf zouden we er niet direct voor omrijden.

Deze route is een route van Staatsbosbeheer. Via deze link kom je op de pagina van Staatsbosbeheer met informatie over de route.

Openingstijden restaurant De Fazant:
        Maandag t/m zondag vanaf 10.00u

De route in kaart
Download als .gpx