Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Rhenen – Landgoed Prattenburg
 • Natuurgebied

  Landgoed Prattenburg

 • Startpunt

  Groene Entree Prattenburg
  Cuneraweg 412
  3911 RW Rhenen

 • Lengte van de route

  1,9 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Watertappunt aanwezig
Route vraagt wat inspanning of conditie
Honden aangelijnd toegestaan
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)

Een rolstoelpad dat zich leent voor een ommetje als je toch in de buurt bent. Wij vinden het echter niet een route om speciaal voor om te rijden. Dit rolstoelpad is in 2015 aangelegd met hulp van Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg. 

Het parkeerterrein vonden wij onprettig, de verharding bestaat uit een combinatie van grind tussen stenen (zie foto). Het pad zelf is waarschijnlijk niet in alle weersomstandigheden even goed begaanbaar, we verwachten bij regen wat modder. Ook is er wat zand over het pad heen gespoeld (zie foto), dat maakt de begaanbaarheid ook wat lastiger. Het pad word gaandeweg de route steeds beter en gaat van stevige bosgrond over in stevig zand met ingelopen grind waardoor een redelijk stevig pad is ontstaan. Helaas is het stuk vanaf de rolstoelvriendelijke picknickbank naar de geasfalteerde weg niet ideaal. Misschien is begeleiding wel een aanrader bij deze route. Als rolstoelroute is deze route wat ons betreft toe aan een opfrisbeurt.

Voor de route, volg vanaf het parkeerterrein de groene bordjes met de pijl. Net over de helft van de route kom je bij een rolstoelvriendelijke picknickbank. Sla voorbij deze bank rechtsaf richting de geasfalteerde weg en volg deze weg terug naar het parkeerterrein.

Deze route gaat over Landgoed Prattenburg. Via deze link kom je op de pagina van het landgoed. 

De route in kaart
Download als .gpx