Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Otterlo – Wandelroute langs de akkers van Oud-Reemst
 • Natuurgebied

  Planken Wambuis

 • Startpunt

  Parkeerplaats Oud-Reemst

  Harderwijkerweg 1a

  6731ST Otterlo

 • Lengte van de route

  1,0 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Route vraagt wat inspanning of conditie
Honden aangelijnd toegestaan
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)
Let op, er lopen grote grazers in dit gebied!
We raden aan een begeleider mee te nemen

Deze route hadden we al een tijdje enkel als link naar de pagina van Natuurmonumenten op de website staan, dus het was hoog tijd om deze ook eens zelf proef te lopen!


De route begint bij de speelnatuur van OERRR, waar kinderen in het bos hutten kunnen bouwen. Het pad is ongeveer 1,2 meter breed en halfverhard. Het heen en weertje naar het uitkijkpunt is ongeveer 100 meter lang (enkele reis) en heeft een helling van rond de 5%. Met een begeleider erbij is dit prima te doen. Het uitkijkpunt is zeker de moeite waard, want je kijkt uit over de Oud Reemstershei. Dit is een graasweide die Natuurmonumenten heeft gecreëerd, tot 2004 was dit gebied landbouwgrond. Met wat geluk zie je er wilde zwijnen, reëen of zelfs edelherten. Ook halfwilde pony's en Spaanse Sayaguesa-runderen lopen hier wel eens rond. Voor vogelkijkers is het uitkijkpunt ook interessant, want in het voorjaar en in de zomer wordt de Oud Reemsterhei bezocht door veldleeuweriken. Indien je na het uitkijkpunt een klein stukje het pad naar links volgt heb je nog een mooi uitzicht over de Puthei.


Op het laatste stuk van de route kom je langs een hystorische akker. Deze akker is al sinds de middeleeuwen in gebruik. Nog steeds worden er op deze akker op biologische wijze granen geteeld.


Er zijn nog twee objecten die we even willen noemen. Bij de speelnatuur van OERRR is een rolstoelvriendelijke picknickbank neergezet met uitzicht op de speelnatuur. Daarnaast ligt er op het eind van de route nog een wildrooster.

Deze route is een route van Natuurmonumenten. Via deze link kom je op de pagina van Natuurmonumenten met informatie over de route.

De route in kaart
Download als .gpx