Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Ospel – Wandelroute Meerbaansblaakroute
 • Natuurgebied

  Nationaal Park De Groote Peel

 • Startpunt

  Buitencentrum De Pelen

  Moostdijk 15

  6035RB Ospel

 • Lengte van de route

  2,4 kilometer

Honden aangelijnd toegestaan
Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Route ook te volgen bij regen
Bezoekerscentrum aanwezig
Hele route verhard (Asfalt, beton, klinkers of tegels)
Watertappunt aanwezig
Rolstoelvriendelijk
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Eenvoudige eetgelegenheid
Route in de natuur

De Groote Peel is een restant van een groot hoogveengebied dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Het is nu een uitgestrekt natuurgebied van circa 1400 hectare. Het landschap is een afwisseling van veenmoerassen, plassen, heideterreinen en zandruggen.


Bij Buitencentrum De Pelen starten diverse routes, waaronder de Meerbaansblaakroute. Dit is een route met een verharde ondergrond, waardoor de route goed begaanbaar is met een rolstoel, kinderwagen of scootmobiel. Deze route is aangegeven met gele bewegwijzering en heeft een lengte van 2,4 kilometer.


De route loopt om een stuk water genaamd het Meerbaansblaak heen. Langs de route zijn een aantal interessante punten te vinden. Een vlonder, vogelkijkhut en een uitkijktoren, die allemaal rolstoeltoegankelijk zijn. De helling bij de uitkijktoren kan voor sommige mensen wat steil zijn.


Het pad zelf neemt je mee tussen de begroeiing door met langs het pad een grote diversiteit aan bloeiende planten. Deze planten trekken veel insecten aan, wat zorgt voor een levendig geheel. Bij momenten is de begroeiing beduidend lager, wat een verrassend doorkijkje in de natuur geeft. Langs het pad staan diverse bankjes met houtsnijwerken van dieren die in het natuurgebied voorkomen.


Het Buitencentrum zelf is ook toegankelijk met een rolstoel, kinderwagen of scootmobiel. Hier bevinden zich de toiletten, inclusief een invalidentoilet en een verschoontafel. Daarnaast is er een horecadeel, waar men drinken, broodjes, taart en ijsjes kan kopen en eten. De serre is wel goed toegankelijk, echter om buiten op het terras te kunnen zitten met een rolstoel is het misschien makkelijker om even buitenom het Buitencentrum heen te gaan naar het terras om de drempel van de serre naar buiten te vermijden.

Deze route is een route van Staatsbosbeheer. Via deze link kom je op de pagina van Staatsbosbeheer met informatie over de route.

Openingstijden Buitencentrum De Pelen:
        Dinsdag t/m zondag van 10.00u - 17.00u (november - maart)
        Maandag t/m zondag van 10.00u - 17.00u (maart - november)

De route in kaart:
Download als .gpx