Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Baarn – Wandelroute Themaroute Groeneveld
 • Natuurgebied

  Utrechtse Heuvelrug - Landgoed Groeneveld

 • Startpunt

  Kasteel Groeneveld

  Groeneveld 2

  3744ML Baarn

 • Lengte van de route

  2,5 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Eenvoudige eetgelegenheid
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Honden losloopgebied
Rolstoelvriendelijk
In de buurt van deze wandeling is een museum aanwezig

Kasteel Groeneveld is in 1710 gebouwd als buitenplaats en zomerhuis van rijke stedelingen. Het park werd oorspronkelijk aangelegd in een variant dan de Franse Stijl, maar dit is later omgevormd naar de Engelse landschapsstijl. Door het park rondom Kasteel Groeneveld lopen twee gemarkeerde routes. De korte route, de Themaroute, is gemarkeerd met de gele pijlen en is gekoppeld aan de actuele tentoonstellingen van het Kasteel. Hierover is bij de informatiebalie meer informatie te krijgen.


De route slingert tussen de bomen door om de vijverpartijen van het landgoed heen. Onderweg steek je meerdere keren het water over met een bruggetje, vanaf waar je meteen een doorkijkje hebt over het water. Langs de route staan diverse bordjes die gekoppeld zijn aan de tentoonstelling. Helaas staan deze bordjes niet direct langs het pad, waardoor deze niet altijd even makkelijk te bereiken zijn met een rolstoel.


Honden mogen de volledige lengte van deze route los lopen. Ze kunnen heerlijk rennen en op diverse plaatsen ook de vijver in.


De route is iets langer te maken door langs Hoeve Ravenstein te lopen. Dit is aangegeven met een gele pijl naar rechts op het punt dat er ook een gele pijl rechtdoor staat kort voor een van de laatste bruggetjes. Hoeve Ravenstein is een eeuwenoude boerderij en tevens een familiebedrijf. Hier kan je diverse streekproducten kopen, maar ook even uitrusten in het Boerderijcafé.


De wandeling eindigt weer bij het kasteel. In het oude koetshuis is het Grand Café Groeneveld gevestigd. Ondanks het grind voor het kasteel is het Grand Café prima te bereiken met dank aan de betegelde rondweg langs de gebouwen naar de ingang van het Kasteel.


Let op! Het kan zijn dat er delen van de route (met name het stuk bij het Kasteel voorlangs) zijn afgesloten tijdens evenementen.

Deze route is een route van Staatsbosbeheer. Via deze link kom je op de pagina van Staatsbosbeheer met informatie over de route. Er loopt ook nog een andere route op dit landgoed, namelijk de Wandelroute Engelse Park. Deze route is 4,6 kilometer lang.

Openingstijden Kasteel Groeneveld:
        Dinsdag t/m zondag: 11.00u - 17.00u
        Afwijkende openingsmomenten staan vermeld op de website

Openingstijden Hoeve Ravenstein:
        Dinsdag t/m zaterdag: 08.30u - 17.00u
        Op vrijdag is Hoeve Ravenstein tot 18.00u open

Openingstijden Grand Café Groeneveld:
        Dinsdag t/m zondag: 10.00u - 17.00u

De route in kaart
Download als .gpx