Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Leersum – Wandelroute Natuur zonder Drempels
 • Natuurgebied

  Utrechtse Heuvelrug - het Leersumse Veld

 • Startpunt
  De Veldschuur
  Maarsbergseweg 18a
  3956KW Leersum
 • Lengte van de route
  3 kilometer
Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Bezoekerscentrum aanwezig
Rolstoelvriendelijk
Honden aangelijnd toegestaan

Het Leersumse Veld ligt in een natuurlijke laagte. Het gebied werd in de ijstijd uitgesleten door smeltwater in de stuwwal die nu Utrechtse Heuvelrug heet. Ontbossing en overbeweiding hebben in de loop van eeuwen de grond uitgeput. Het Leersumse Veld werd een gebied van stuifzand en heide, die op natte plaatsen ging vervenen. Rond de 18e eeuw werd het veen afgegraven voor brandstof. Zo ontstonden de Leersumse Plassen.


Over het Leersumse Veld is een route aangelegd gericht op rolstoelgebruikers. Deze route gaat over een stuk heide en tussen de beide Leersumse Plassen door buitenom weer terug naar het startpunt. Het is een route met afwisselend bosschages, vergezichten over de velden en vergezichten over de plassen.


De route begint bij Informatiepunt De Veldschuur. Hier staat een informatiepaneel met een omschrijving van het gebied. Deze omschrijving is ook te lezen in braille.

Deze route is een route van Staatsbosbeheer. Via deze link kom je op de pagina van Staatsbosbeheer met informatie over de route.

Openingstijden Informatiepunt De Veldschuur:
        Zaterdag en zondag van 12.00u - 16.00u
        Incidenteel door beperkte bezetting gesloten

De route in kaart
Download als .gpx