Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Almere – Reigerpad Kromslootpark
Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Rolstoelvriendelijk
Hele route verhard (Asfalt, beton, klinkers of tegels)
Route ook te volgen bij regen
Route vraagt wat inspanning of conditie
Honden niet toegestaan
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)
Let op, er lopen grote grazers in dit gebied!
We raden aan een begeleider mee te nemen

Natuur waar ooit water was. De Flevopolder is het grootste kunstmatige eiland van de wereld. Hier verwacht je misschien bossen die kunstmatig aanvoelen, maar er zijn juist bossen die heel natuurlijk aanvoelen. Het meest bekende voorbeeld zijn de Oostvaardersplassen tussen Almere en Lelystad in, maar bij Almere zelf heb je de Stadsbossen.


Het Kromslootpark is een onderdeel van de Stadsbossen van Almere en is het beste te omschrijven als het landschap zoals het kort na de drooglegging was. Water, riet, moeras en bosjes. Ooit aangelegd als recreatiegebied in de jaren 70 en in 2019/2020 heringericht met oog voor de natuur. Bij de herinrichting is er ook een kort betonpad aangelegd zodat men ook met een kinderwagen, rolstoel of scootmobiel het gebied goed in kan.


In het Kromslootpark kan je diverse dieren tegenkomen. Zo lopen er schapen voor de natuurlijke begrazing, maar er zijn natuurlijk ook wilde dieren te vinden. Er kunnen bevers en reeën gezien worden, maar ook ijsvogels, rietzangers of buizerds. Vanwege de schapen die hier lopen zijn honden helaas niet welkom in het gebied.


Het Reigerpad is de route die over het betonpad loopt. Deze route volgt de blauwe bordjes met een rolstoel en een scootmobiel erop. Mocht je de route willen uitbreiden en vind je een stevige, natuurlijke ondergrond geen bezwaar, dan kan je het Rietzangerpad volgen.

Deze route is een route van Staatsbosbeheer. Via deze link kom je op de pagina van Staatsbosbeheer met informatie over de route.

De route in kaart
Download als .gpx
Het uitzicht in 360 graden foto
Link naar de kaart (van de lange route) met 360 graden foto's