Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
De Bilt – Parkpad Landgoed Oostbroek
 • Natuurgebied

  Landgoed Oostbroek

 • Startpunt

  't Winkeltje van Oostbroek

  Bunnikseweg 45

  3732HV  De Bilt

 • Lengte van de route

  1,5 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Bezoekerscentrum aanwezig
Eenvoudige eetgelegenheid
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Rolstoelvriendelijk
Route vraagt wat inspanning of conditie
Honden aangelijnd toegestaan
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)

In de 12de eeuw stichtte Bisschop Godebald op de plek van het huidige Landgoed Oostbroek een Benedictijner klooster. Vanuit dit klooster stuurde hij de ontginningen aan, nadat hij in 1122 de Kromme Rijn bij Wijk bij Duurstede had laten afdammen. Door deze afdamming kon het gebied rondom de Kromme Rijn omgevormd worden tot landbouwgrond. In 1572 werd het klooster en het land eromheen onder invloed van de Reformatie verbeurd verklaard aan de Staten van Utrecht. In 1887 werd het huidige landhuis gebouwd, nadat er al meermaals gebouwd en gesloopt was op deze locatie. Het parkbos op het landgoed is toen ook aangelegd.


Het parkpad is aangegeven met de rode routmarkeringen. Het pad slingert door de tuin en het parkbos, met hier en daar uitzichten over de weilanden naast het parkbos. Ondanks dat het landgoed naast de snelweg ligt, is het een oase van rust.


Delen van het pad gaan over metalen bruggen. Hierdoor krijg je mooi kijkje over de begroeiing heen of over het water. Deze bruggen hebben geen rand aan de zijkant en door de werking van het metaal kan het voorkomen dat er iets ruimte zit tussen de plaat van de brug en de grond van het pad. Wij adviseren voorzichtig en rustig over de bruggen heen te gaan en rustig te genieten van de omgeving.


De route begint bij 't Winkeltje van Oostbroek, tevens het informatiecentrum van het landgoed, in de oude oranjerie. Hier is ook een invalidenparkeerplaats beschikbaar. Deze parkeerplaats is de eerste parkeerplaats rechts, direct na het bord waarop nog twee andere parkeerplaatsen worden aangegeven.

Deze route is een route van het Utrechts Landschap. Via deze link kom je op de pagina van het Utrechts Landschap met informatie over de route.

Openingstijden 't Winkeltje van Oostbroek:
        Dinsdag t/m vrijdag: 12.30u - 15.30u
        Zaterdag en zondag: 11.00u - 16.30u

De route in kaart
Download als .gpx