Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
De Lutte – Arboretum Poort Bulten
 • Natuurgebied

  Arboretum Poort Bulten

 • Startpunt

  Arboretum Poort Bulten

  Lossersestraat 66

  7587PZ De Lutte

 • Lengte van de route

  1,8 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Bezoekerscentrum aanwezig
Restaurant aanwezig
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Rolstoelvriendelijk
Route ook te volgen bij regen
Honden aangelijnd toegestaan

Arboretum Poort Bulten is een uniek stuk natuur vlakbij de grens met Duitsland. In 1912 gaf de textielfamilie Gelderman tuinarchitect Leonard Springer opdracht om het park te ontwerpen. Later is er in het park ook een poelenlandschap aangelegd. 

Het arboretum is een bomentuin in Engelse landschapstijl, slingerende paden en verschillende doorkijkjes maken het een speels landschap. 

Ruim 2500 bomen en heesters verdeeld over 1000 verschillende soorten zijn in het arboretum te vinden. Ook staan er natuurlijk diverse andere planten langs de route. 

De route die wij hebben uitgezet is een iets ingekorte variant van de gele route. Op de informatieborden staat de route overigens anders dan de routebordjes aangeven. Dit is echter geen probleem: naast de gele route is namelijk een heel groot deel van de paden ook goed toegankelijk! 
Vrijwel alle grotere paden zijn voorzien van goede halfverharding, en er is continue aandacht voor verbeteringen van de paden en informatieborden. 
De bruggen op de gele route zijn uitstekend onderhouden en tussen het pad en het brugdek zijn klinkers aangebracht om deze overgang extra te verstevigen. 

Onderweg komt de route langs diverse bankjes, naast veel van deze bankjes is ruimte om de rolstoel goed neer te zetten, zo geniet je van de mooie doorkijkjes en uitzichten. 

Bijna alle bomen en heesters zijn ook voorzien van een informatiebordje. Door middel van een qr-code kan er extra informatie over de betreffende plant worden opgevraagd. Een leuk detail is dat de plant waar het informatiebord bij staat ook met een foto bij de informatie op internet is geplaatst. Hier is duidelijk aandacht aan besteed. 

Ook de vogelkijkhut is toegankelijk. Er is een uitkijkpunt op een prettige hoogte. Het schijnt dat de ijsvogel zich hier kan laten zien.

Tot slot zijn er op het park diverse kisten met weetjes en opdrachten voor kinderen te vinden. Dit maakt het ook met kinderen een leuk uitje. Zelf hebben we niet alle kistjes bekeken, een aantal kistjes was (nog) niet rolstoeltoegankelijk neergelegd. 


Bij de ingang van het Arboretum is ook Schenkerij Poort Bulten te vinden. Bij de schenkerij kunt u terecht voor een kop koffie of thee en lunch. Op vrijdag, zaterdag en zondag is ook een diner mogelijk.   

Deze route loopt door een gebied van Natuurmonumenten. Via deze link kom je op de pagina van Natuurmonumenten met informatie over het gebied.

Openingstijden Schenkerij Poort Bulten:
        Woensdag en donderdag: 10.00u - 18.00u 
        Vrijdag t/m zondag: 10.00u - 21.00u

De route in kaart
Download als .gpx