Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Ermelo – Rondje bij Oud Groevenbeek
Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Bezoekerscentrum aanwezig
Eenvoudige eetgelegenheid
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Rolstoelvriendelijk
Route ook te volgen bij regen
Honden aangelijnd toegestaan
Honden losloopgebied
In de buurt van deze wandeling is een toegankelijke speelplaats aanwezig

Oud Groevenbeek is een klein landgoed met als middelpunt een villa uit 1908. Het landgoed is ontstaan na de ontginning van de omliggende heidevelden. Begonnen als boerderij, uitgegroeid tot zelfvoorzienend landgoed.


De (moes)tuin leverde groente en fruit. Het graan, vlees en de melk kwamen van de boerderij. In de in 1910 aangelegde druivenkas werden de druiven gegroeid om zelf wijn van te maken. En de watertoren uit 1912 leverde het drinkwater.


De druivenkas en de watertoren zijn beide nog steeds te vinden op het landgoed en elk jaar maakt men wijn van de druiven uit de kas. Iets anders wat je kan vinden op het landgoed, maar ook op de heide, zijn grafheuvels. Deze heuvels zijn rond de 4000 jaar oud en de personen die hier begraven zijn waren waarschijnlijk belangrijke personen in hun tijd.


De route loopt door het bos en over de Groevenbeekse Heide. Deze is ook te vinden door de rode pijlen te volgen, die geven de route aan. Wij hebben er zelf nog een uitstapje richting het Theehuis aan toegevoegd. Dit om meerdere redenen. Er is een invalidentoilet te vinden in het Theehuis, naast het Theehuis kunnen kinderen heerlijk spelen en je komt langs de villa van het landgoed.


Bij het Theehuis is ook de speelnatuur van OERRR Oud Groevenbeek te vinden. Het mooie aan deze speelnatuur is dat deze deels ook toegankelijk is voor kinderen in een rolstoel. De Speeltuinbende (bestaande uit kinderen met en zonder handicap) heeft deze speeltuin uitvoerig getest en goedgekeurd! In de Speelnatuur vind je een waterspeelplek die zo ontworpen en aangelegd is dat kinderen in een rolstoel ook mee kunnen spelen. Daarnaast zijn er diverse geurende planten en kruiden te vinden om te ruiken en te voelen.


Naast dat de hoofdroute (de rode route) goed toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, is de route ook zeer geschikt voor blinden en slechtzienden. Langs het pad liggen op belangrijke punten randen om de wandelaars te helpen met het vinden van het pad. Ook zijn er informatiebordjes met braille te vinden.

Deze route loopt door een gebied van Natuurmonumenten. Via deze link kom je op de pagina van Natuurmonumenten met informatie over het gebied.

Openingstijden Theehuis Oud Groevenbeek:
        Woensdag, zaterdag en zondag: 10.00u - 17.00u
        Vrijdag: 13.00u - 17.00u

Openingstijden Speelnatuur van OERRR Oud Groevenbeek:
        De Speelnatuur is alle dagen van de week toegankelijk!

De route in kaart
Download als .gpx