Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Harskamp – familiepad en hondenlosloopgebied
 • Natuurgebied

  Veluwe

 • Startpunt

  Parkeerplaats

  Hoog Buurloseweg, kruising Harderwijkerweg

  6732EP Harskamp

 • Lengte van de route

  1,6 kilometer

Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Rolstoelvriendelijk
Route ook te volgen bij regen
Honden losloopgebied
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)

Deze route is ideaal wanneer je een hond hebt. De hele route is namelijk half verhard en ook bij regen is het pad redelijk goed begaanbaar. Je hond mag binnen dit gebied loslopen en door het hek is de kans een stuk kleiner dat je hond achter wild aan gaat.

Het hondenlosloopgebied Harskamp is een gebied van ongeveer 17 ha. Het gebied is rondom volledig voorzien van een hek van 90 centimeter hoog. Dit hek ziet er goed onderhouden uit. Wij hebben geen gaten in het hekwerk kunnen ontdekken.

De route start op het parkeerterrein, er zijn geen invalidenparkeerplaatsen. Bij nat weer kan het parkeerterrein wel erg modderig zijn. Het parkeerterrein bestaat uit een soort half verharding met grind, dit is niet voor iedereen een prettige ondergrond. De route is echter prima aangelegd met half verharding, wij waren er na een regenbui en het pad was goed begaanbaar.

De route heeft geen bewegwijzering, maar door de half verharding te volgen kun je niet verdwalen. Door het hek dat rondom het gebied staat kan je hond lekker loslopen, het hek houdt de hond binnen, en het grote wild buiten. Zeker op de Veluwe lopen veel wilde zwijnen en het is fijn dat deze niet binnen dit gebied kunnen komen.

Ongeveer halverwege de route kom je langs een grasveld, hier staat een picknicktafel waarbij maar aan één kant een bank staat. Wel is het rondom de picknicktafel bij regen vrij modderig. 

Deze route is een route van Staatsbosbeheer. Via deze link kom je op de pagina van Staatsbosbeheer met informatie over de route.

De route in kaart
Download als .gpx