Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Maarssen – Rondje Grote Plas
 • Recreatiegebied

  Maarsseveense Plassen

 • Startpunt

  Strandbad Maarsseveense Plassen
  Herenweg 53
  3602AN Maarssen

 • Lengte van de route

  4,8 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Restaurant aanwezig
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Hele route verhard (Asfalt, beton, klinkers of tegels)
Route ook te volgen bij regen
Honden aangelijnd toegestaan

Deze route is als tip ingestuurd!


We hebben de route inmiddels ook zelf gelopen.


De route gaat rond de grote plas van de Maarsseveense Plassen, een recreatiegebied met veel ligweides en een betaald strand.


Hoewel er bij de Maarsseveense Plassen een enorm parkeerterrein aanwezig is (volgens de website bijna 2000 parkeerplaatsen) is er slechts 1 invalidenparkeerplaats aanwezig van 1,9 meter breed. De overige parkeerplaatsen zijn voor een deel voorzien van grind, en voor een deel voorzien van gras.


Aan de noordzijde van de plas vonden we nog 3 invalideplaatsen van ongeveer 2,4 meter breed. Deze parkeerplaatsen bevinden zich echter binnen het hek van het recreatiegebied, we konden niet vinden of deze plaatsen voornamelijk bedoeld zijn voor bezoekers van de aan de noordzijde aanwezige bedrijven en verenigingen, of dat alle invalidekaarthouders hier mogen parkeren.


Bij de start van de route is horeca aanwezig, waaronder het restaurant De Pannekoekenbakker Maarsseveense Plassen. Het pannekoekenrestaurant heeft een invalidentoilet, voor gasten is gebruik hiervan uiteraard gratis, passanten vraagt men om een kleine bijdrage.
Let op: de ingang naar het restaurant en de toegang tot het terras hebben een drempel.
Zelf hebben we voorafgaand aan de wandeling een pannekoek gegeten: prima bediening, goed gevulde pannekoek en een enorme keuze aan verschillende pannekoeken op de kaart.


Naast de ingang naar het betaalde strand zit ook een cafetaria.


De route volgt de Grote Plas van de Maarsseveense Plassen tegen de klok in, via het fietspad. Omdat de route over een fietspad gaat hebben we ervoor gekozen deze niet te omschrijven als rolstoelvriendelijk. De route is wel goed toegankelijk.


Het fietspad is aan het begin van de route 3,3 meter breed, waardoor er ook bij wat drukte voldoende ruimte is. Verderop is het fietspad ongeveer 2,4 meter breed. We kunnen ons voorstellen dat het op hele drukke dagen wat minder prettig is, vooral wanneer er veel groepen op de fiets gebruik maken van het fietspad.


De route gaat helemaal rondom de grote plas heen, door de plas steeds links van je te houden kun je haast niet verdwalen. Er zijn geen wegwijzers of routebordjes, maar we hebben die ook niet gemist.


Langs de route zijn verschillende ligweides met toegang tot het water. De ligweides zijn van gras en we denken dat deze bij droog weer voor de meeste mensen goed begaanbaar zullen zijn.


De waterkant is niet glooiend, maar vrij recht.


Aan de Noordzijde van de plas kom je een tweetal paaltjes tegen in het fietspad. Tussen het paaltje en de berm zit 1 meter ruimte, voldoende ruimte dus.


Hier en daar is het wegdek iets beschadigd. Dit levert volgens ons geen problemen op.


We hebben gehoord dat de route in de ochtend vrij rustig is en dat er dan ook vaak veel vogels te zien zijn, waaronder roodborstjes.

Deze route gaat rond de Maarsseveense Plas. Via deze link kom je op de pagina van Recreatie Midden Nederland met informatie over het recreatieterrein en het betaalde strand.

Openingstijden Strandbad Maarsseveense Plassen:
        Maandag t/m zondag: 09.00u - 18.00u (tijden kunnen afwijken)

Openingstijden De Pannekoekenbakker Maarsseveense Plassen:
        Maandag en dinsdag: gesloten
        Woensdag: 11:00u - 19:00u (binnenkomst)
        Donderdag: 16:00u - 19:00u (binnenkomst)
        Vrijdag: 11:00u - 19:00u (binnenkomst)
        Zaterdag en zondag: 11:00u - 19:15u (binnenkomst) 

De route in kaart
Download als .gpx