Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Nunspeet – Rolstoelpad
 • Natuurgebied

  De Veluwe

 • Startpunt

  Bezoekerscentrum Nunspeet

  Plesmanlaan 2

  8072PT Nunspeet

 • Lengte van de route

  1,7 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Bezoekerscentrum aanwezig
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Rolstoelvriendelijk
Hele route verhard (Asfalt, beton, klinkers of tegels)
Route ook te volgen bij regen
Honden aangelijnd toegestaan
In de buurt van deze wandeling is een museum aanwezig
We raden aan een begeleider mee te nemen

Hout werd vroeger voor bijna alles gebruikt: meubels, huizen, verwarming, het stutten van de mijngangen, en nog meer dingen. Er was dus een hoop hout nodig. En aan het eind van de 19de eeuw kwam het besef dat er méér hout nodig was, dus er moest meer bos komen. De Veluwe bestond op dat moment uit zandduinen en dit was de uitverkoren plek om nieuw bos aan te planten. Met deze reden is in 1899 Staatsbosbeheer opgericht. De bossen bij Kootwijk, Garderen en Nunspeet zijn voorbeelden van de bossen die zijn aangelegd om de zandduinen te beteugelen en tegelijkertijd Nederland van hout te voorzien.


Inmiddels zijn de bossen op de Veluwe het huis van een grote hoeveelheid wilde dieren, waaronder de zogenaamde 'Big Four' van Nederland: het edelhert, het wilde zwijn, de moeflon en de ree. Maar ook kleinere zoogdieren, zoals de vos, de das en de boommarter voelen zich erg thuis op de Veluwe.


De route start bij het Bezoekerscentrum Nunspeet. Vanaf hier loopt een volledig geasfalteerde route door het bos. Langs de route zijn diverse bankjes en picknickbankjes te vinden, waar je ook aan kan schuiven met de rolstoel. En na de route kan je een kijkje nemen in het bezoekerscentrum bij een van de exposities die zij hebben over de Veluwe en haar bewoners.


Momenteel zijn er een aantal plekken in het pad waar boomwortels het asfalt omhoog drukken. Dit kan ervoor zorgen dat de route minder goed begaanbaar is. Daarom raden wij op dit moment aan om een begeleider mee te nemen naar deze route. Staatsbosbeheer heeft het volgende op hun website staan:


Update september 2022: Momenteel is deze route minder goed begaanbaar. Er zijn her en der oneffenheden in het pad, wat het lastiger maakt om de route af te leggen met een rolstoel of rollator. Het euvel zal in 2023 worden aangepakt door een aannemer.

Deze route is een route van Staatsbosbeheer. Via deze link kom je op de pagina van Staatsbosbeheer met informatie over de route.

Openingstijden Bezoekerscentrum Nunspeet:
        Woensdag t/m zondag van 10.00u - 17.00u

De route in kaart
Download als .gpx