Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Bedum – Familiepad Hogeland
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Route ook 's nachts te bezoeken
Rolstoelvriendelijk
Hele route verhard (Asfalt, beton, klinkers of tegels)
Route ook te volgen bij regen
Honden losloopgebied

Een verhard pad slingert vanaf de parkeerplaats door het Bedumerbos. Het Bedumerbos is het oudste dorpsbos van Noord Groningen en ontstaan toen er in 1968 door ruilverkaveling landbouwgrond werd herverdeeld. In 1974 werd door verschillende organisaties waaronder Staatsbosbeheer en de Stichting Bos en Wandeling Bedum het wandelbos aangelegd. Veel verschillende soorten loofbomen werden aangeplant en vormden het bos zoals dat er nu nog steeds is.


De route start vanaf de carpoolplaats, zo kom je gemakkelijk op de route. Door bij de oversteek van de Ellerhuizerkleiweg linksaf te slaan kort je de route in tot net geen hele kilometer. Wanneer je in de buurt bent is het een prima route om te volgen. De paden zijn redelijk goed onderhouden en de afwisseling tussen een divers loofbos en de uitzichten over het Groninger landschap zijn mooi. Wat we wel opmerken is dat fietsers in principe toegestaan zijn op deze route, dat maakt dat we de route niet als rolstoelvriendelijk omschrijven.

Deze route is een route van Staatsbosbeheer. Via deze link kom je op de pagina van Staatsbosbeheer met informatie over de route.

De route in kaart
Download als .gpx