Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Beek – Ommetje Bergherbos
 • Natuurgebied

  Bergherbos

 • Startpunt

  Uitspanning 't Peeske

  Peeskesweg 12

  7037CH Beek (GD)

 • Lengte van de route

  1,6 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Restaurant aanwezig
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Rolstoelvriendelijk
Route ook te volgen bij regen
Route vraagt wat inspanning of conditie
Honden aangelijnd toegestaan
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)
In de buurt van deze wandeling is een toegankelijke speelplaats aanwezig
We raden aan een begeleider mee te nemen

Het Bergherbos ligt in de provincie Gelderland, vlak tegen de Duitse grens aan. Het bos ligt op een stuwwal die zo'n 200.000 jaar geleden is ontstaan tijdens een ijstijd. Het gebied is vrij heuvelachtig, wat zorg voor mooie vergezichten. Ook op deze route heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Een deel van de route gaat door het bos, een ander stuk komt langs de weilanden waardoor je een wijds uitzicht hebt.


Bij Uitspanning 't Peeske zijn drie invalidenparkeerplaatsen te vinden. Hier kan je ook terecht voor het invalidentoilet, een drankje of wat te eten. Aan de andere kant van de Peeskesweg ligt het verdere parkeerterrein. Vanaf het dit parkeerterrein moet je een rooster over en een steile helling op. Deze helling is kort, maar wel vrij pittig en een begeleider is noodzakelijk omdat de helling eindigt aan de rand van het asfalt. Het verkeer is hier moeilijk te overzien.


De route komt (helaas) niet in de buurt van de Hulzenberg, het hoogste punt van de omgeving. Toch zijn er door het hoogteverschil verschillende doorkijkjes te vinden. De route maakt een rondje, over een laaggelegen pad langs de akkers en een hooggelegen pad tussen de bomen. Tussen beide paden in ligt een oude, inmiddels drooggevallen bron, genaamd 't Klein Peeske. Naar deze bron is ook het restaurant aan het begin van de route genoemd.


In het eerste stuk van het bos, tussen de akkers en het startpunt, ligt speelnatuur van OERRR (Natuurmonumenten). Deze speelnatuur is aangelegd voor kinderen met en zonder beperking, al zijn wij van mening dat er nog wel verbeterpunten zijn, er zijn bijvoorbeeld geen toegankelijke speeltoestellen. Wat wel zeer goed is aangelegd zijn de picknickbanken, met een uitsparing voor een rolstoel in het midden, waardoor je echt erbij kan zitten. De speelnatuur is ook prima toegankelijk.


Deze route is een route van Natuurmonumenten. Via deze link kom je op de pagina van Natuurmonumenten met informatie over de route. Mocht je met een kind/kinderen komen, dan is hier een routebeschrijving te vinden die op kinderen gericht is.

Openingstijden Uitspanning 't Peeske:
        Dagelijks vanaf 10 uur

De route in kaart
Download als .gpx
link naar de kaart met 360 graden foto's