Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Bergen – Het Eendenmeer
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Rolstoelvriendelijk
Route vraagt wat inspanning of conditie
Honden aangelijnd toegestaan
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)
We raden aan een begeleider mee te nemen

Tussen de Maas en de Duitse grens ligt Nationaal Park De Maasduinen. Deze route neemt je mee langs het Eendenmeer, een gebied vol vennen en plassen. Het pad is een half verhard pad dat de duinen rond het Eendenmeer volgt. Door deze duinen zijn er wel veel hellingen op de route, we raden dan ook aan een begeleider mee te nemen. De duinen zorgen wel voor mooie en afwisselende uitzichten!


In de volksmond wordt het Eendenmeer ook wel het Meeuwenven genoemd, jarenlang was er namelijk een kolonie meeuwen die hier broedde. In het dorp veroorzaakten de meeuwen veel overlast en de gemeente besloot daarom dassen in het gebied uit te zetten. De dassen aten de eieren van de meeuwen op en zo bleven er vooral eenden en ganzen in het gebied over. Rondom het Eendenmeer is een divers bosgebied en er zijn veel verschillende planten te vinden.


Langs de route staan geen bankjes waar je met de rolstoel naast kunt staan. Op sommige plekken is het pad bij regen en nat weer erg modderig, mogelijk komt dit door de werkzaamheden die recent in het gebied hebben plaatsgevonden. Toen wij er waren was het vlonderpad helaas afgesloten voor onderhoud, wanneer het vlonderpad weer opengaat kunnen we helaas niet achterhalen.

Deze route is een route In Nationaal Park De Maasduinen. Via deze link kom je op de pagina van Nationaal Park De Maasduinen met informatie over het gebied.

De route in kaart
Download als .gpx
Bergen_Het_Eendenmeer_06-02-2024-46

Panoramafoto van het uitzicht over het Eendenmeer