Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Doorwerth – Kasteel Doorwerth
 • Locatie

  Kasteel Doorwerth

 • Startpunt

  Kasteel Doorwerth

  Fonteinallee 2b

  6865ND Doorwerth

 • Lengte van de route

  1,1 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Route ook 's nachts te bezoeken
Bezoekerscentrum aanwezig
Eenvoudige eetgelegenheid
Rolstoelvriendelijk
Route ook te volgen bij regen
Honden aangelijnd toegestaan
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)
In de buurt van deze wandeling is een museum aanwezig
We raden aan een begeleider mee te nemen

Een mooie en toegankelijke wandeling rondom een prachtig kasteel.
Geldersch Landschap & Kasteelen wil graag dat iedereen kan genieten van de landschappen en kastelen die bij hen zijn ondergebracht. Ze gebruiken aanbevelingen van onder andere Bartiméus en De Zonnebloem om de toegankelijkheid zo goed mogelijk te maken.
Rond het kasteel ligt een rolstoelvriendelijk pad van halfverharding.

Het kasteel zelf is helaas niet toegankelijk met een rolstoel of rollator: doordat het een middeleeuws gebouw is zijn er drempels en smalle doorgangen. Toch heeft men geprobeerd om de toegankelijkheid zo goed mogelijk te maken, er zijn loopstoeltjes beschikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn. Je kunt hier een plattegrond van het kasteel vinden waarop zelfs de drempelhoogtes en breedtes van de doorgangen staan vermeld!
Ook de rolstoelvriendelijke paden rondom het kasteel zijn via de link te vinden.

De route gaat eerst rond het kasteel. 
Vanaf het parkeerterrein P1 ga je naar het witte hek in de hoek van het parkeerterrein. Hier begint het pad over de dijk. 
Vanaf de dijk heb je een goed uitzicht op het kasteel en over de uiterwaarden van de rivier. Ook zie je de moestuin van het kasteel al liggen.

Op ongeveer 230 meter van de start kom je een pad tegen dat naar beneden gaat, richting het kasteel.  Volg je dit pad dan is het rondje vanaf het parkeerterrein ongeveer 600 meter lang. Vanwege de helling raden we aan een begeleider mee te nemen.
Wij raden aan om nog even over de dijk verder te gaan, het lager gelegen pad is iets smaller (1 meter breed) dan het pad over de dijk. 

De dijk buigt naar links af. Wanneer je de polder inkijkt zie je in de verte het stuw- en sluiscomplex Driel in de Nederrijn.
Volg het pad en ga vervolgens linksaf naar beneden. Vanwege de helling raden we aan een begeleider mee te nemen. Je komt nu langs de slotgracht. 


Ga langs het kasteel en richting parkeerplaats 2, waar je linksaf over de eerste brug richting de hoofdingang van het kasteel gaat. Ga rechtdoor over de smalle brug naar de moestuin. 

Al in de 17e eeuw lag er een moestuin bij het kasteel. Helaas is er niets bekend over de oorspronkelijke moestuin. Er is daarom een nieuw ontwerp gemaakt in de stijl van het Hollands Classicisme, een tuinstijl uit de 17e eeuw. Groenten, kruiden, kleinfruit en bloemen zijn allemaal in deze moestuin te vinden. Veel planten zijn ook voorzien van een naambordje. 
De gewassen in de tuin en de manier van kweken laten zien hoe een moestuin in de 17e eeuw gebruikt werd. 

Verlaat de tuin en neem nog even een kijkje op de binnenplaats van het kasteel. Richting het museum is een verhard pad langs het grind aangelegd. 
Op de binnenplaats staat een hele oude acacia. 
Deze boom staat waarschijnlijk al sinds 1678 op de binnenplaats. 
In de tweede wereldoorlog raakte de boom zwaar beschadigd door granaatvuur, maar dankzij een boomchirurg kon de boom worden gered en in 1965 begon de boom zich te herstellen. 


In de voormalige stallen van het kasteel is tegenwoordig link Brasserie de Zalmen te vinden. We hebben niet gekeken of hier een invalidentoilet aanwezig was, omdat er een feest gaande was. Mogelijk is het terras wat minder goed toegankelijk vanwege het type stenen verharding.

Deze route is een route van Geldersch Landschap & Kasteelen. Via deze link kom je op de pagina met informatie over Kasteel Doorwerth.
Meer informatie over de toegankelijkheid van het kasteel vindt je hier .

Openingstijden Kasteel Doorwerth:
        Dinsdag t/m zondag: 11.00u - 17.00u
        Gesloten op Koningsdag, 1e kerstdag en nieuwjaarsdag.

Openingstijden Brasserie De Zalmen:
        Dinsdag t/m zondag: 10.00u - 17.00u

De route in kaart
Download als .gpx