Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Dronten – Het Grote Kabouterbos
 • Natuurgebied

  Randmeerbossen Roggebotzand

 • Startpunt

  Het Grote Kabouterbos

  Roggebotweg 21

  8251PS Dronten

 • Lengte van de route

  1 kilometer

Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Restaurant aanwezig
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Rolstoelvriendelijk
Honden niet toegestaan
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)
We raden aan een begeleider mee te nemen

In de bossen van het Roggebotzand wonen al jaren kaboutertjes. Met hulp van de boswachter is er een kabouterpad gemaakt waardoor iedereen bij de kabouters op bezoek kan komen. Om te zorgen dat iedereen de weg goed kan vinden staan er allemaal paaltjes met een rode kaboutermuts bovenop. Langs de route staan kabouterhuisjes waar je in kan kijken. Gezien dat de huisjes op kabouterformaat zijn, is het niet mogelijk om met een rolstoel het huisje in te gaan.


Heb je na het lopen van het kabouterpad zin gekregen in een pannenkoek of een ijsje? Dit kan je kopen bij het pannenkoekenrestaurant Het Grote Kabouterbos. Ook is er hier een grote speeltuin bij het restaurant aanwezig (maar om hier te mogen spelen is een consumptie verplicht).


Wij kwamen dit kabouterpad bij toeval tegen onderweg naar een andere route. We zijn niet in het restaurant zelf of in de speeltuin geweest om te kijken naar de toegangelijkheid hiervan. Op sommige plekken is het pad wat zanderig, maar hier is goed doorheen te komen. Ook is het mogelijk om halverwege de route al terug te gaan naar het startpunt.

Dit kabouterpad ligt in een natuurgebied van Staatsbosbeheer. Via deze link kom je op de pagina van Het Grote Kabouterbos met informatie over het kabouterpad. De route kan gelopen worden met een kaboutermuts, rugzakje, opdrachtenboek en wat lekkers. Dit kan gehaald worden tijdens openingstijden in Het Grote Kabouterbos. Per kind zijn de kosten voor het kabouterpad €5 en er wordt €10 borg gevraagd voor het rugzakje met het opdrachtenboek. De kaboutermuts en het lekkers m na afloop mee naar huis.

Openingstijden Het Grote Kabouterbos:
        Woensdag t/m vrijdag van 12.00u - 20.00u
        Zaterdag en zondag van 10.00u - 20.00u

Het kabouterpad zelf is toegankelijk van zonopgang tot zonsondergang

De route in kaart
Download als .gpx