Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Dronten – Wandelroute Mindervalidenpad Wisentbos
 • Natuurgebied

  Dorpsbossen Dronten

 • Startpunt

  Parkeerplaats hoofdingang Wisentbos

  ter hoogte van Wisentweg 7

  8251PB Dronten

 • Lengte van de route

  2,1 kilometer

Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Rolstoelvriendelijk
Route ook te volgen bij regen
Honden aangelijnd toegestaan
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)
We raden aan een begeleider mee te nemen

Na het inpolderen van de Zuiderzee moest er invulling gegeven worden aan het nieuwe land. Het Wisentbos bij Dronten is door het Rijksdienst van de IJsselmeerpolders ontworpen en in 1969 aangelegd. Na de aanleg is het bos overgedragen aan Staatsbosbeheer. In 2003 is het bos aangepast naar de behoefte van de inwoners van Dronten. Het bos is een recreatieve omgeving geworden met een natuurlijke uitstraling. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de ligweides aan het water en het Bostheater.


Het (jonge) bos bestaat uit een grote diversiteit aan loofbomen, maar ook veel struiken en lagere planten. De combinatie van begroeiing trekt veel vogels en insecten aan. Het eerste deel van de route gaat door dit bos. Ongeveer halverwege de route kom je langs de ligweides bij de grote vijver, waar diverse eendensoorten en een reigerkolonie te vinden zijn. Het gras op de ligweides wordt kort gehouden, waardoor het met een rolstoel enigszins te doen kan zijn om de ligweide op te gaan. Ook is er een halfverhard pad dat naar een picknicktafel loopt, welke dicht bij het water staat. Hier hebben we alleen geen beeldmateriaal van, gezien dat er kinderen aan het spelen waren rond de picknicktafel en in het water.


Op de tweede helft van de route kom je langs een gebied met diverse weilanden en hier vind je ook de verwijzingen naar de naam van het bos. Ver voordat de Zuiderzee op deze plek lag, liepen er namelijk in deze regio wisenten, de Europese tegenhanger van de Amerikaanse bizon.


Al met al is het een goed begaanbaar gebied met meer toegankelijke wandelpaden dan enkel deze route. De route volgt de paarse routebordjes met een rolstoel op het bordje. Op ongeveer eenderde van de route kom je een heuveltje tegen, hier ga je een paar meter omhoog richting een bankje en uitzicht over het water.


Meer informatie over het Wisentbos is te vinden op de website van de Stichting Participatie Wisentbos.

Deze route is een route van Staatsbosbeheer. Via deze link kom je op de pagina van Staatsbosbeheer met informatie over de route.

De route in kaart
Download als .gpx