Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Lelystad – Zuigerplas
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Rolstoelvriendelijk
Route ook te volgen bij regen
Route vraagt wat inspanning of conditie
Honden aangelijnd toegestaan
Honden losloopgebied
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)
We raden aan een begeleider mee te nemen

De Zuigerplas is onderdeel van de stadsbossen van Lelystad. Voor de aanleg van de dijk langs het IJsselmeer was zand nodig. Dit zand werd gewonnen op de plek waar nu de Zuigerplas ligt. Het gebied om de plas heen is een afwisseling van grasvelden, struikgewas en groepjes bomen.


De route loopt om de Zuigerplas heen. Ongeveer halverwege de route kom je een hondenstrand tegen, al kan een hond op andere plekken ook het water in. Op het hondenstrand kan je met de rolstoel bij de waterkant komen.


Er liggen een aantal bruggen op de route, waarvan één brug een wat steilere helling naar de brug toe heeft en een irritant hoog randje aan die kant. Dit is de reden dat wij aanraden om de route tegen de klok in te lopen. Op deze manier is de lastigere kant van deze brug op de weg naar beneden in plaats van naar boven. Zelf hebben we de route met de klok mee gelopen, dus het kan zijn dat de foto's tegen de looprichting die wij aanraden in genomen zijn.


Wij schatten in dat de route bij veel regen ook nog te volgen zal zijn, het pad is namelijk stevig. Wel kan het zijn dat er dan flinke plassen op het pad aanwezig zijn waar je doorheen zal moeten.

Deze route is een route van Staatsbosbeheer. Via deze link kom je op de pagina van Staatsbosbeheer met informatie over de route.

De route in kaart
Download als .gpx