Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Duiven – Horsterpark
 • Natuurgebied

  Horsterpark

 • Startpunt

  Parkeerplaats Horsterpark

  Horsterparklaan 3

  6922NR Duiven

 • Lengte van de route

  1,8 of 3,5 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Route ook 's nachts te bezoeken
Bezoekerscentrum aanwezig
Eenvoudige eetgelegenheid
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Watertappunt aanwezig
Rolstoelvriendelijk
Route ook te volgen bij regen
Honden aangelijnd toegestaan
Honden niet toegestaan, hulphonden welkom
Honden losloopgebied
Dit is een stadswandeling
In de buurt van deze wandeling is een toegankelijke speelplaats aanwezig
Er is een toegankelijk kabouterpad aanwezig (stevige bosgrond)

Vlakbij Arnhem ligt in Diemen het Horsterpark. Hier valt echt wat te beleven! We hebben twee routes uitgestippeld door het park, maar ook veel andere paden zijn goed toegankelijk. We hebben ervoor gekozen de route te starten vanaf de grote parkeerplaats, hier zijn geen invalidenparkeerplaatsen maar de ondergrond is goed genoeg om met een rolstoel te kunnen gebruiken. Naast de kinderboerderij is één invalidenparkeerplaats aanwezig.


Vanaf het parkeerterrein volg je het pad richting de kinderboerderij. Meteen kom je langs een bijzondere plaats: het langste straatnaambord van Nederland staat hier. De Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort heeft een straatnaambord van maar liefst 2,6 meter lang en bestaat uit 55 tekens. Volg je vanaf het straatnaambord een stukje de weg langs de kinderboerderij dan kom je langs een paar inhammen waar je de dieren van de kinderboerderij goed kunt bekijken. De kinderboerderij zelf is ook grotendeels toegankelijk met een rolstoel! Zo kun je onder andere in de weide bij de schapen en geiten komen.


Voor de kinderboerderij gaat de route verder. Je volgt het half verharde pad en ziet aan de linker kant de grote vijver liggen. Je komt via een pad bij een bruggetje. Onze routes gaan hier het bruggetje over zodat je de ook op de korte route door een stukje bos komt. In het Horsterpark staan wel 25 verschillende soorten bomen!


Volg het half verharde pad totdat je op een stukje gecombineerd fiets- voetpad komt. Dit pad volg je een stukje waarna je de weg naar het parkeerterrein oversteekt en linksaf gaat. Voor de korte route kozen wij ervoor hier naar het parkeerterrein terug te gaan. De lange route slaat rechtsaf en maakt nog een slinger door het meer beboste gedeelte van het Horsterpark. De lange route gaat bij het Paviljoen een klaphek door en langs de toegankelijke speeltuin terug naar het parkeerterrein. Bij het Paviljoen kun je terecht voor een kop koffie of thee en wat lekkers. Bij het Paviljoen werken verschillende mensen met een verstandelijke beperking. Omdat sommige van hen bang zijn voor honden zijn honden binnen niet toegestaan.


Hoewel er over het park niet veel te schrijven valt zijn de voorzieningen bijzonder goed! De kinderboerderij is toegankelijk én voorzien van invalidentoilet. Ook het Paviljoen beschikt over een invalidentoilet. Naast het Paviljoen is een toegankelijke speeltuin ingericht met een rolstoelhelling waarlangs kinderen omhoog kunnen om een waterpomp te bedienen. Ook is er in de speeltuin een schommel waar een kind (zonder de rolstoel) ingetild kan worden. Naast de paden die we voor deze routes bekeken zijn er veel andere paden die ook toegankelijk zijn. Het speelveld / voetbalveldje naast het Paviljoen is toegankelijk via twee aangepaste hekken met een trekkoord, zodat je eenvoudig het hek naar je toe kunt openen. Op dit speelveld zijn honden niet toegestaan.


Tot slot is er in het park een kabouterpad aangelegd. Via de Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort kom je bij een bruggetje naar het kabouterpad. Dit pad is voorzien van stevige bosgrond met een laag van schors. Bij regen is dit kabouterpad minder goed te volgen. Omdat kabouters bang zijn voor honden mogen honden dit pad niet volgen.

Deze route is een route in het Horsterpark. Via deze link kom je op de pagina van het Horsterpark met informatie over het park.

Via deze link kom je op de pagina van "Kijk verder in de Liemers" met informatie over het park.

Openingstijden Paviljoen:
        Maandag t/m vrijdag van 9.00u - 17.00u (in de winter tot 16:00u)
        Zaterdag en zondag van 11.00u - 17.00u (in de winter tot 16:00u)

Openingstijden Kinderboerderij:
        Maandag t/m zondag van 9.00u - 17.00u

De foto's van de kinderboerderij en het kabouterpad:

De lange route in kaart
Download de lange route als .gpx
De korte route in kaart
Download de korte route als .gpx
Het kabouterpad in kaart
Download het kabouterpad als .gpx