Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Emmen – Wandelroute familiepad Emmerdennen
 • Natuurgebied

  Zuidoost - Drenthe

 • Startpunt

  Parkeerplaats ter hoogte van Laan van de Eekhorst 1 - 95 in Emmen
  Google maps link naar de parkeerplaats

  Er is één invalideparkeerplaats te vinden bij Boermarkeweg 60, 7824 AA te Emmen, het was ons echter niet duidelijk of dit betaald parkeren is. Vanaf deze parkeerplaats is er wel een directe toegang naar de route, welke de route ook iets korter maakt.

 • Lengte van de route

  2,5 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Route ook 's nachts te bezoeken
Rolstoelvriendelijk
Hele route verhard (Asfalt, beton, klinkers of tegels)
Route ook te volgen bij regen
Route vraagt wat inspanning of conditie
Honden losloopgebied
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)
We raden aan een begeleider mee te nemen

De Emmerdennen is een bos met oude zandduinen. Het stuifzand van deze duinen vormde een bedreiging voor de akkers aan de oostkant van Emmen. Daarom zijn de boeren in de 19de eeuw begonnen met het inzaaien van de grove den in dit gebied, ter bescherming van de akkers. Dit heeft succes gehad, want inmiddels staat er een flink bos.


Deze wandeling kan aan twee kanten gestart worden, aan de oostkant vanaf de rand van een woonwijk en aan de westkant vanaf het terrein rondom het Scheper Ziekenhuis, beide in Emmen. Wij hebben zelf gekozen voor het startpunt aan de rand van de woonwijk, omdat hier gratis geparkeerd kan worden. Wel is de route vanaf deze kant zo'n 800 meter langer.


De route loopt door het bos over een betonpad. Dit pad is 1,60 meter breed en er staan diverse bankjes en picknicktafels langs de route. Bij hevige regen kunnen de bankjes minder goed bereikbaar zijn. Ze staan namelijk op stevige bosgrond en niet op de verharding. Een aantal picknicktafels staan wel op de verharding, waardoor deze onder alle omstandigheden goed te bereiken zijn.


In verband met het iets glooiende terrein kan het handig zijn om samen met een begeleider op pad te gaan. Langs de route staan meerdere informatiebordjes. Een deel van de bordjes is ook voorzien van braille, waardoor de route ook interessant is voor mensen met een visuele beperking. Bij het zijpad naar het ziekenhuis toe is zelfs een kaartje van het gebied in braille te vinden.

Deze route is een route van Staatsbosbeheer. Via deze link kom je op de pagina van Staatsbosbeheer met informatie over het gebied.

De route in kaart
Download als .gpx