Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Haaksbergen – Grintenbosch
 • Natuurgebied

  Twente

 • Startpunt

  Grintenbosch ingang Geukerdijk

  Geukerdijk t.h.v. 107

  7481CA Haaksbergen

 • Lengte van de route

  1,1 kilometer

Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Rolstoelvriendelijk
Route ook te volgen bij regen
Honden aangelijnd toegestaan
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)
We raden aan een begeleider mee te nemen

Het Grintenbosch bij Haaksbergen is een toegankelijk parkbos. Het bos is in de 19e eeuw aangelegd met een aantal lanen en meerdere slingerende paden. De naam van het bos komt van de grote hoeveelheden grind die hier in de grond zitten. Tegenwoordig is het bos in gebruik voor lesprogramma's waarbij kinderen vanuit De Kateaker (Twents voor De Eekhoorn) de natuur leren kennen op een speelse manier. Dit houten gebouwtje staat op de fundamenten van het voormalige theehuisje van het landgoed.


De route start bij een aantal parkeerplaatsen langs de Geukerdijk. Helaas is er geen invalidenparkeerplaats aanwezig. Vanaf hier volg je een iets zijwaarts hellend, half verhard pad naar de ingang van de route waar een klaphek staat. Dit hek kan zowel naar je toe als van je af open. Hoewel het hek soepel draait is een begeleider wel prettig. Waarom het hek er staat is ons niet helemaal duidelijk.


Vanaf het hek volg je een halfverhard pad door het bos. Het pad gaat iets op en neer maar voor veel mensen zullen deze hellingen waarschijnlijk geen probleem zijn. Wel is het pad op sommige plekken met 70cm erg smal. Het grootste deel van de route is ongeveer 80cm tot 1,2 meter breed. Voor een deel komt dat doordat er gras over de halfverharding is gaan groeien. Op verschillende plekken staan bankjes langs de route, tussen het pad en de bankjes is ook halfverharding aangelegd. De route gaat langs de Kateaker en komt bij een grondwatermeetpunt. Bij ons bezoek was het grondwater veel te laag, wat verderop ook bleek bij de poel die helemaal droog stond. Vroeger stond het grondwater hoog genoeg om de poel gevuld te houden. Sinds kort loopt het regenwater van het sportcentrum via een buis naar deze poel. Zo krijgt de natuur wat extra water en komt het regenwater niet in het riool terecht.


Al met al is het een kort rondje over vrij smalle paden. Voor een ommetje als je toch in de buurt bent is het prima, maar wij vinden het geen route om speciaal voor om te rijden.

Deze route is een route van Natuurmonumenten. Via deze link kom je op de pagina van Natuurmonumenten met informatie over de route.

De route in kaart
Download als .gpx