Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Lemele – Rolstoelpad Lemelerberg
 • Natuurgebied

  De Lemelerberg

 • Startpunt

  Parkeerplaats Lemelerberg

  Kerkweg 32

  8148PZ Lemele

 • Lengte van de route

  900 meter

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Eenvoudige eetgelegenheid
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Rolstoelvriendelijk
Hele route verhard (Asfalt, beton, klinkers of tegels)
Route ook te volgen bij regen
Route vraagt wat inspanning of conditie
Honden aangelijnd toegestaan
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)
Let op, er lopen grote grazers in dit gebied!
We raden aan een begeleider mee te nemen

Deze route is ingestuurd als tip waarna we hem inmiddels ook zelf hebben getest.


De route start vanaf het parkeerterrein waar 4 invalidenplaatsen zijn. Vanaf hier ga je voor het theehuis rechts en volg je het verharde pad. Rechts staan de informatieborden, helaas staan deze in het zand waardoor ze niet voor iedereen bereikbaar zullen zijn.


Na een aantal bochtjes kom je bij een helling naar de Rode Leeuw. Deze helling is vrij lang en we raden aan om een begeleider mee te nemen. De Rode Leeuw waakt over de Lemelerberg en kijkt richting het Sterrenbos. Park 1813 en de Rode Leeuw zijn geplaatst ter ere van het 100 jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden in 1913, toen het park werd aangelegd. Vanaf de Rode Leeuw gaat het pad naar beneden waarna je linksaf gaat en over de heide komt.


Soms loopt er een schaapskudde door het gebied, maar ook de zandhagedis, eekhoorntjes en reeën laten zich regelmatig langs de route zien. In de lucht zijn de geelgors en boomleeuwerik te vinden, maar ook een zeldzame vlinder, het groentje, komt in dit gebied voor.


Bij het startpunt van de route is Theehuis Lemelerberg te vinden. Hier kun je terecht voor een kop thee of koffie met iets erbij en voor een broodje of een pannenkoek. We hebben begrepen dat er een invalidentoilet aanwezig is. Doordat wij de route doordeweeks hebben getest was het Theehuis helaas niet geopend. Een deel van het terras van het Theehuis is voorzien van grind.

Deze route is een route van Landschap Overijssel. Via deze link kom je op de pagina van Landschap Overijssel met informatie over de route.

Openingstijden Theehuis De Lemelerberg:
        Zaterdag van 11.00u - 17.30u (keuken sluit om 17:00u)
        Zondag van 10.00u - 17.30u (keuken sluit om 17:00u)

De route in kaart
Download als .gpx