Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Lelystad – Luchtvaartmuseum Aviodrome
  • Museum

    Luchtvaartmuseum Aviodrome

  • Startpunt

    Luchtvaartmuseum Aviodrome

    Pelikaanweg 50

    8218PG Lelystad

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Restaurant aanwezig
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Rolstoelvriendelijk
Hele route verhard (Asfalt, beton, klinkers of tegels)
Route ook te volgen bij regen
Route vraagt wat inspanning of conditie
Honden niet toegestaan, hulphonden welkom


Betaald parkeren
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)
Dit is een stadswandeling
Dit betreft een museum
We raden aan een begeleider mee te nemen

Bij Luchtvaartmuseum Aviodrome vind je een grote collectie aan vliegtuigen en helicopters. Van replica's van de eerste vliegtuigen die boven Nederland vlogen tot de grote Boeing 747, de collectie is breed. Daarbij komt dat het Aviodrome zeker geen saai museum is. Overal is er voldoende te zien en te beleven, ook als roller! Bijna alles is op een prettige hoogte, ook vanuit een rolstoel. Ook een aantal interactieve elementen zijn vanuit de rolstoel goed te bedienen. In het Theater is een rolstoelhelling en wanneer je aangeeft de voorstelling graag te zien kun je eenvoudig via deze helling de zaal betreden.


Over de toegankelijkheid: Het Aviodrome is voor het grootste gedeelte heel goed toegankelijk. De vliegtuigen zijn niet te betreden, maar de Boeing 747 is wel deels toegankelijk via een heuse slurf! Om hier te komen neem je de lift naar de bovengalerij. Hiervandaan kijk je van bovenaf op de vliegtuigen. Het museum beschikt over twee invalidentoiletten. Via een lift kom je op een bovengalerij, waarlangs je van bovenaf de vliegtuigen kunt bekijken. De rand is vrij breed, maar het uitzicht is wel leuk. Hangar T2 kun je het beste via de uitgang betreden, daar is de drempel het laagste. Heb je ergens hulp bij nodig spreek dan even een medewerker aan, men helpt je graag!


Dan nog even over obstakels: Eigenlijk is het hele museum goed ingericht op rollers. Bij het oude Schipholgebouw is de bovenverdieping niet toegankelijk, maar gezien de leeftijd van dit gebouw is dat begrijpelijk. De flightsimulator en de speeltuinen zijn niet aangepast voor rollers.


Tot slot is er ook nog een restaurant aanwezig, waar je terecht kunt voor een kopje koffie of thee of lunch.


Voor de volledigheid: We kregen van Luchtvaartmuseum Aviodrome toestemming voor het maken van de foto's en video. We hebben zelf de toegang en het parkeergeld betaald. Het Aviodrome heeft op geen enkele wijze invloed gehad op deze review.

Wil je meer weten over het Aviodrome? Via deze link kom je op de website van het museum.
De toegangsprijs van het museum is €18,95 voor bezoekers vanaf 12 jaar en €16,95 voor kinderen van 3 t/m 11 jaar aan de kassa. Kinderen onder de 3 jaar kunnen gratis naar binnen. Indien je de tickets online koopt zijn deze iets goedkoper, namelijk €17,50 voor bezoekers vanaf 12 jaar en €15,50 voor kinderen van 3 t/m 11 jaar. De kosten voor het parkeren zijn €7,50.
Het Aviodrome heeft voor mindervaliden een gereduceerde toegangsprijs van €13,95 indien je het ticket aan de kassa koopt (dit ticket is niet online te bestellen).
Via deze link kom je direct op de pagina van het Aviodrome met praktische informatie voor je bezoek.

Openingstijden Aviodrome:
       Maandag t/m zondag van 10.00u - 17.00u.

Video: Rolstoelwandeling.nl bij het Luchtvaartmuseum Aviodrome