Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Stevensweert – Park Meerse Kamp
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Route ook 's nachts te bezoeken
Rolstoelvriendelijk
Route ook te volgen bij regen
Route vraagt wat inspanning of conditie
Honden aangelijnd toegestaan
We raden aan een begeleider mee te nemen

In Stevensweert ligt de Meerse Kamp, een plas vlak naast de Oude Maas. We kwamen hier toevallig langs en zagen in het voorbijrijden een leuk parkje liggen met op het oog prima wandelpaden. Omdat we er toch waren hebben we de route rondom de Meerse Kamp meteen bekeken.


In maart 2016 is het huidige park rond de Meerse Kamp aangelegd door een diverse groep vrijwilligers. Van oudsher was er in de buurt van de huidige boomgaard al een hoogstamboomgaard en tijdens het project werd de bestaande boomgaard uitgebreid tot het huidige formaat.


De vruchten van de fruitbomen worden gebruikt om sappen en dranken van te maken. Er staan niet alleen appelbomen in de boomgaard, ook kersen, peren, pruimen en walnoten groeien er. Deze variatie zorgt ervoor dat wilde bijen worden aangetrokken en voor de bestuiving zorgen.


In het park zijn er twee speeltuintjes aangelegd. Een leuk detail is dat een van de klimtoestellen is gemaakt door inwoners uit Stevensweert! Er was behoefte aan een extra speeltoestel, maar er was geen budget beschikbaar, daarop besloot een groep inwoners zelf een speeltoestel te ontwerpen en te bouwen. Sinds augustus 2021 staat er een mooie klim-tractor in de speeltuin.


Het park heeft prima toegankelijke paden. Hier en daar zijn er wat plukken gras die door de half verharding komen, maar de toegankelijkheid is prima in orde. Wel zit er een tweetal hellingen in de route, de route gaat namelijk deels over de dijk van de Oude Maas. Misschien is een begeleider handig bij deze hellingen.

Op de website van de Limburger is een mooi krantenartikel te vinden over de Meerse Kamp met ook wat informatie over de achtergrond. Ook is er een filmpje over dit park en het aanleggen van de boomgaard is te vinden op Youtube.

De route in kaart
Download als .gpx