Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Voorschoten – Landgoed Duivenvoorde
 • Natuurgebied

  Landgoed Duivenvoorde

 • Startpunt

  Parkeerplaats Kasteel Duivenvoorde

  Laan van Duivenvoorde 4

  2252AK Voorschoten

 • Lengte van de route

  2,1 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Bezoekerscentrum aanwezig
Restaurant aanwezig
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Rolstoelvriendelijk
Route ook te volgen bij regen
Honden niet toegestaan, hulphonden welkom
Betaald parkeren en betaalde toegang
In de buurt van deze wandeling is een museum aanwezig

Tussen Voorschoten en Leidschendam ligt Landgoed Duivenvoorde. Het kasteel en het wandelpark zijn een Rijksmonument. In de 19e eeuw werden rondom het kasteel tuinen in Engelse landschapsstijl aangelegd, maar het kasteel zelf wordt al in het jaar 1226 genoemd en is een van de oudste kastelen van Zuid-Holland. Tegenwoordig is het park voor iedereen toegankelijk, met een toegangskaartje. Dat toegangskaartje koop je bij de betaalautomaat die je bij de brug naar het wandelpark kunt vinden. Eigenlijk is de enige opmerking die wij hebben bij deze route dat het display van de automaat te hoog zit voor een rolstoelgebruiker. Een parkeerticket is online verkrijgbaar én bij de automaat. De half verharde paden zijn goed onderhouden en ook bij slecht weer goed begaanbaar. Op het parkeerterrein zijn twee invalidenparkeerplaatsen en binnen openingstijden van restaurant Hof van Duivenvoorde is er een invalidentoilet beschikbaar.


De route die wij hebben bedacht gaat slingerend rond het kasteel. Steeds zie je het kasteel centraal in het park liggen en steeds heb je weer net een ander uitzicht. Het eerste stuk van de route gaat over de oprijlaan. Voor het kasteel ga je rechtsaf en volg je het water. Je volgt het pad rond de vijver en hebt zo steeds een ander doorkijkje naar het kasteel. Deze route slaat op een gegeven moment rechtsaf een bruggetje over. Dit deel van de route is tussen 15 maart en 15 juli afgesloten om broedende vogels rust te geven. Je komt langs rhododendrons en bamboe. Iets verder langs de route heb je uitzicht over de omliggende weilanden en slinger je via een laan weer terug naar het parkeerterrein.


Het kasteel zelf is soms te bezoeken, maar helaas was het museum gesloten toen wij er waren. De website van kasteel Duivenvoorde zegt over de toegankelijkheid: "Het kasteel is helaas moeilijk toegankelijk voor rolstoelen. De begane grond (Marotzaal, Grote Eetkamer en het prachtige Voorhuis) kunt u betreden, maar vanwege de vele trappen is het kasteel beperkt toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn."


Een prima wandeling met daarbij een lunchgelegenheid. Zeker bij mooi weer kun je hier ook leuke foto's maken en zijn er veel verschillende vogels te vinden in de omgeving. De kosten voor het parkeren en de toegang tot het wandelpark vinden wij geen bezwaar omdat de paden duidelijk goed onderhouden worden.

Deze route loopt over Landgoed Duivenvoorde. Via deze link kom je op de pagina van het landgoed met informatie over de het kasteel, het museum en het park.


Een dagkaart voor het gebied kost €1,50 en een parkeerticket is €4,00 per dag. Parkeertickets zijn ook online te krijgen via deze link.


Ook is het mogelijk om jaarkaarten te kopen voor toegang en parkeren. Een wandeljaarkaart kost €20 per jaar en een jaarkaart voor parkeren kost €25 per jaar.

Openingstijden Wandelpark:
        Maandag t/m zondag van 08.00u - 19.30u

Openingstijden Landgoedwinkel:
        Donderdag t/m zaterdag van 11.00u - 17.00u 

Openingstijden Hof van Duivenvoorde:
        Dinsdag t/m zondag van 10.00u - 17.30u

De route in kaart
Download als .gpx