Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Heeze – Wandelroute Vlonderpad Heidetuin
 • Natuurgebied

  Heeze-Leende

 • Startpunt

  Parkeerplaats De Plaetse

  Plaetse 71a

  5591TX Heeze

 • Lengte van de route

  0,9 kilometer

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Honden aangelijnd toegestaan
Invalidentoilet aanwezig binnen openingstijden locatie
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Rolstoelvriendelijk
Route in de natuur
Eenvoudige eetgelegenheid

De Stabrechtse Heide is een gebied van rond de 1800 hectare bij Heeze. Een gebied met struik- en dopheide en diverse vennen. Een van deze vennen, het Beuven, is het grootste ven van Nederland. Rond de vennen groeien bijzondere planten als waterlepeltje en vleesetende zonnedauw. Bij Natuurpoort De Plaetse is een vlonderpad aangelegd, waardoor je ook met een rolstoel een stukje de heide op kan.


Het startpunt van de wandelroute ligt bij Heidecafé de Stabrechtse Heide op zo'n 300 meter van de parkeerplaats. Het eerste stuk van de route loopt door Jap's Insectentuin, vernoemd naar de boswachter ecologie van Staatsbosbeheer van 1979 tot 2000. Hier zijn diverse planten te zien die insecten aantrekken en voor kinderen loopt hier ook een stukje kabouterpad. Ook is er een uitzichtpunt in de tuin over de heide.


Vanuit de insectentuin kom je op het eerste stukje vlonderpad. Dit pad neemt je mee over een stukje heide richting een klein stukje bos. In het bosgebiedje gaat het kabouterpad weer verder en kruist het een blotevoetenpad. Helaas is het kabouterpad zelf niet begaanbaar met een rolstoel.


Na het bosgebiedje kom je langs een groentetuin. Hier staat een picknickbank met uitsparing voor de rolstoel om even te genieten van de rust in de natuur met uitzicht over de groentetuin. Deze tuin wordt beheerd door vrijwilligers en cliënten van Kempenhaeghe als dagbesteding voor de cliënten.


Vanaf de groentetuin is het nog een klein stukje terug naar het Heidecafé. In het café is een invalidentoilet aanwezig.


Voor wie wel het vlonderpad wil nemen, maar de insectentuin liever over slaat, dit kan door rechts langs het Heidecafé te gaan over het fietspad en dan vanaf daar het vlonderpad op te gaan.

Deze route is een route van Staatsbosbeheer. Via deze link kom je op de pagina van Staatsbosbeheer met informatie over de route.

Openingstijden Heidecafé de Stabrechtse Heide:
        Woensdag t/m zondag van 10.00u - 17.00u

Routekaart
Download als .gpx