In Zeist is op de grens met Driebergen Buitenplaats Molenbosch te vinden. Deze route neemt je mee door het parkbos dat rondom het landhuis ligt. Buitenplaats Molenbosch is een van de vele buitenplaatsen op de Utrechtse Heuvelrug en is onderdeel van de zogenoemde Stichtse Lustwarande. De Stichtse Lustwarande is een gebied aan de zuidwestelijke kant van de Utrechtse Heuvelrug waar meer dan 100 buitenplaatsen te vinden zijn. Andere voorbeelden van buitenplaatsen in dit gebied zijn Landgoed Broekhuizen te Leersum en Landgoed Moersbergen te Doorn.
Langs de Driebergseweg in Zeist stond ooit een stellingmolen en hier dankt de buitenplaats zijn naam ook aan: het Molenbosch. Het landhuis is in 1849 gebouwd en de molen werd in 1856 afgebroken. Het landhuidhuis zelf met de tuin er direct omheen zijn in privébezit en daardoor niet toegankelijk voor publiek.
We hebben als startpunt gekozen voor de parkeerplaatsen die te vinden zijn aan de inrit naar flat "Midland". Deze langsparkeerplaatsen liggen niet aan de veel drukkere Arnhemse Bovenweg en vanaf hier kom je redelijk eenvoudig bij de ingang van de buitenplaats. Let op: de parkeerplaatsen bij de flat zelf zijn enkel voor bewoners. Ga vanaf de parkeerplaatsen eerst richting de flat en ga voor de flat linksaf. Net voorbij de bocht is de ingang naar de buitenplaats aan de rechterkant. Hier ligt wel een hoge stoeprand, maar helaas is dat bij alle paden die het gebied ingaan het geval. Ben je de stoeprand voorbij, dan kom je op stevige en redelijk goed toegankelijke paden uit.
De eerste brug die je tegenkomt is een brede brug over de vijver. Deze brug is geen onderdeel van de route, maar het uitzicht over de vijver is wel de moeite waard. Om de brug op te komen moet je een hobbel nemen, het zand voor de brug is namelijk wat weggespoeld waardoor de brug vrij hoog ligt. De tweede brug die je tegenkomt ga je wel over. Deze brug is 1,2m ongeveer breed maar vrij steil. Ook bij deze brug is er wat zand weggespoeld voor de brug, waardoor er ook hier een drempel is ontstaan.
Na de brug gaat de route min of meer rechtdoor en niet naar links. Het pad naar links is goed toegankelijk, maar honden moeten hier aan de lijn. Omdat de route verder in een losloopgebied ligt en omdat er een aantal interessante punten langs het pad rechtdoor liggen, hebben wij voor dit pad rechtdoor gekozen. Het pad linksaf loopt naar de toegangsweg en de voorzijde van het landhuis. De door ons gekozen route komt langs een zeshoekig stenen kippenhok (het kippenpaleis) uit 1898, een groentekelder waar tegenwoordig diverse soorten vleermuizen in wonen en de ommuurde moestuin.
Het pad tussen de groentekelder en de ingang naar de moestuin (tegenwoordig een volkstuinencomplex) is te smal. Wel is de ondergrond hier stevig genoeg om met een rolstoel over het gras naast het pad te rijden. Vanwege dit stuk en vanwege wisselende ondergrond van de paden raden we deze route af bij regen.
Deze route loopt door een gebied van Stichting Utrechts Landschap. Via deze link kom je op de pagina van Stichting Utrechts Landschap met informatie over het gebied.