Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Zuidwolde – Natuurbeleefpad Beijumerbos
Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Hele route verhard (Asfalt, beton, klinkers of tegels)
Route ook te volgen bij regen
Honden aangelijnd toegestaan
Honden losloopgebied
We raden aan een begeleider mee te nemen

Vlakbij de stad Groningen ligt natuurgebied Kardinge. Deze wandeling geeft een mooi beeld van het weidse Groninger landschap, met uitzichten over weilanden, een bosgebied en diverse plassen en slootjes.


De route start op het parkeerterrein, hier is een invalidenparkeerplaats aanwezig. De hele route is geasfalteerd en onderweg zijn er veel bankjes langs de route. Bij alle bankjes is ook voldoende ruimte voor een rolstoel en meer aan het einde van de route is er nog een rolstoelvriendelijke picknicktafel. Toch hebben we ervoor gekozen de route niet als rolstoelvriendelijk te benoemen: Op alle paden mag namelijk worden gefietst! Het pad varieert van 1,60m tot op de smalste stukken 1,3m breed en is daarmee wat ons betreft te smal voor een gecombineerd fiets-voetpad. Dit is ook de reden dat we aanraden om een begeleider mee te nemen voor het overzicht: de fietsers zie je lang niet altijd aankomen en rijden soms best hard.


Toch vinden we de route zeker de moeite waard om te benoemen. Vlakbij de stad en toch een weids uitzicht. Daarbij zijn langs de route zijn veel vogels te vinden en ook reeën kun je tegenkomen. Een deel van de route is honden losloopgebied en op een deel van de route moeten honden aangelijnd. Dit is met bordjes goed aangegeven.

Deze route is een route van Natuurmonumenten. Via deze link kom je op de pagina van Natuurmonumenten met informatie over de route.

De route in kaart
Download als .gpx